Retë nga akulli

Një aktivitet që nxit zbulimin dhe na tregon që eksperimentet janë argëtuese për fëmijët.

Në një enë vendosim ujë dhe disa pika shampon të enëve, më pas një copë akull e hedhim te gota me ujë dhe shampon dhe prisni të ndodhë mrekullia.

Akulli duhet të jetë sa më i tharë sapo del nga frizi, aq më shumë do të keni re mbi ujë.