Materialet e nevojshme: Mjaftojnë objektet e shtëpisë

Aktiviteti: Loja fillon menjëherë me pyetjet që prindi ia drejton fëmijës, shko të lutem në dhomën tjetër dhe shiko të lutem sa karrige janë aty dhe eja më trego. Shko të lutem në kuzhinë shiko sa lugë janë në sirtarë dhe eja më trego. Shko të lutem në banjë më trego sa shamponë ka aty dhe eja më trego. Ideja kryesore është që fëmija ta fitojë pavarësinë ë tij, të shkojë vetë në ambiente dhe të numërojë vet dhe të vijë të ju tregojë.