Maminosrce

Za malu decu igranje testom, koje imaju priliku da najviše pritiskaju, oblikuju, uvek je prilično zabavno i razvija različite veštine dece. Dakle, danas će vam trebati testo kako biste omogućili detetu da pored zabave funkcioniše mišićima šake i da ih upoznaje i manipuliše njima na različite načine.

Prvo formirajte testo, a zatim od njega stvorite srce kao na slici ispod. Sa ostatkom testa pokažite detetu kako da oblikuje kuglice i ispunjava prostor za srce. Uvek je važno da detetu date ideju o igri, ali da ga onda pustite da se slobodno igra kako voli. Na primer, dete možda neće želeti da pravi testo od kuglica, već celu površinu popunjava velikim komadom testa, lomi kuglice i tako dalje.

Koji god način dete odabralo za igru, sjajno je sve dok je dete uključeno u igru, zato nemojte insistirati da se drži modela koji mu nudite. Takođe detetu možete staviti oblike u obliku srca, kika, dugmadi ili drugi materijal iz kuhinje da dete ukrasi svoja srca za mamu. Možete i detetu da ponudite boje za bojenje srca od testa.