Kocka emocija

U malu kutiju za poklone stavite slike emocija na njene stranice. Koristite figure osnovnih emocija, kao što su: radost, iznenađenje, bes i strah. Zatražite od deteta da okrene kocku, a kada se kocka zaustavi, dete:

● neka imituje emociju koju je pogodio,

● neka pokuša da kaže šta uzrokuje tu emociju.

– Igrajte se zajedno sa vašim detetom imitirajući emociju koju pogodite i recite šta uzrokuje tu emociju.

– Igrajte igru dok ne pronađu sve figure emocija.

– Ovu igru takođe možete igrati tako što ćete nacrtati nekoliko poklopaca flaša sa osnovnim emocijama i potom deca ih bacaju na istu sliku  kao na slici desno.

– Nakon svake emocije možete igrati i igru disanja: Za ovu igru potreban vam je cvet sa dobrim mirisom [ose diçka që ka erë të mirë dhe që fëmijës i pëlqen][ili nešto što ima dobar miris, i detetu se sviđa] u jednoj ruci i leptir u drugoj. Treba da kažemo  detetu da miriše cvet  što je moguće polako,  a zatim da se okrene i duva letelicu  puštanjem vazduha iz usta  [letelicu možete videti u ovom videu : https://www.youtube.com/watch?v=C0Rugzrpgv8] [fluturaken mund ta shikoni si bëhet në këtë video me poshte.]. Takođe možete da isečete plastičnu  kesicu na tanke  niti i niti će izgledati kao da lete kada ih duvate na njih].

Ovo je veoma dobra tehnika opuštanja koju vi i vaša deca možete ponavljati nekoliko puta dnevno kad god se vi i vaša deca osećate emocionalno opterećenje.