Vishemi me ngjyrë blu dhe luajmë me radhë

Zhvillimi i aktivitetit: Sot është data 2 prill, Dita Ndërkombëtare e Fëmijëve me Autizëm. Ngjyra blu është simboli i kësaj dite. Sot visheni fëmijën tuaj me ngjyrë blu.

Loja e sotme është loja me radhë: nëse fëmija është i vogël, kërkojini që t’ju shikojë në sy dhe pastaj bëni një veprim të thjeshtë, si për shembull përplasni duart me njëra-tjetrën e më pas kërkoni nga fëmija që ta bëjë të njëjtën gjëf. Përsëriteni këtë disa herë.

Nëse fëmija është pak më i madh, mund të zhvilloni lojra klasike që përfshijnë kthesat, si “peekaboo” dhe rrotullimin e një topi para dhe prapa, duke i bërë me radhë.