Materialet e nevojshme: krehër, gërshërë, llokma, tharësja e flokëve e material të tjera që gjendën në shtëpi. Mund të përdorët edhe seti i lodrave për rregullimin e flokëve dhe të makijazhit. 

  1. Mbajtja e stilit është më argëtuese se kurrë, me setin tonë të lojërave të stilistëve të flokëve. Klientët do të impresionohen nga krehja, furça dhe pasqyra. Plus, gërshërët si  dhe tharësja e flokëve lodër me bateri (kjo tingëllon si e vërtetë) do t’i bëjë ata të kthehen për më shumë! Stilistja juaj e vogël me vetëbesim ndoshta do të dëshirojë t’i mbajë të rregulluar mirë edhe ata miqtë e dashur të kafshëve pelushi. Ju mund të lejoni fëmijën tuaj që t’ju përdor si objekt i rregullimit të flokëve apo edhe të fytyrës. Ju mund të luani rolin në mënyrë të ndërsjellët.  Filloni duke e pyetur nëse:  Dëshironi të caktoni një takim?, Çfarë stili ju pëlqen? etj. Ky është një aktivitet mjaft argëtues si për djem ashtu edhe për vajza .