Moja prva knjiga

Potreban materijal: Potrebni su vam listići u boji, onoliko boja koliko ima jabuka (zelena, crvena, žuta itd.), lepak napravljen u kućnim uslovima (voda sa brašnom ili voda sa šećerom), zelena plastična flaša.

Današnja aktivnost biće fokusirana na pripremanje lične knjige za dete u obliku jabuke. Prvo kažite detetu da na pola savije listić omiljenom bojom od onih koje imate. Zatim kažite detetu da nacrta oblik pola jabuke na spojenoj strani listića. Dete pažljivo drži presavijeni listić i iseče ga makazama.

Nakon što je završio sa svim bojama jabuka, počinje ih lepiti jednu sa drugom kako bi napravio album. Za ukrašavanje knjige stavlja i lišće koje su pripremljene papirom ili nekim drugim materijalom, npr. zelene plastične flaše, koje su isečene u obliku lišća, i lepi ih u knjizi. Plastični listovi se mogu izbušiti i staviti vezica, potom ih vezati za predmet koji dete svakodnevno koristi ili za mesto koje svi mogu videti.

Ovoj knjizi, dete bira šta želi da radi; to može biti knjiga sa slikama, može biti sa oblicima, brojevima, slovima ili pravilima koja dete mora da sledi tokom dana itd. Roditelj i dete odlučuju koji će naslov dati ovoj knjizi.

  • Data
  • Kategoria
  • Shpërndaj