Moj kalendar

Materijali i alati: karton, štipaljke i boje.

Odvijanje aktivnosti: Danas ćete sa detetom raditi preostale dane u 2020. godini.

Dragi roditelji, važno je da sa detetom razgovarate o završetku godine i početku nove godine. Objasnite svom detetu da smo u poslednjim danima 2020. godine, počnite da radite ovu aktivnost koja će detetu pomoći da jasnije shvati još koliko dana je do nove godine. Svako dete se raduje novogodišnjim praznicima i zato će im ova aktivnost biti vrlo dobrodošla.

Za ovu igru koriste se jednostavna slova ili karte isečene u kvadrate u kojima su dani u nedelji obeleženi datumima preostalim do kraja godine (do 31. decembra). Karte su napravljene od papira ili kartona koje imate kod kuće, ukrašene i obojene prema idejama koje ima vaše dete, hvate se štipaljkama ili lepkom, postavljajući ih na mesto poput kalendara vašeg deteta.

Razgovarajte sa detetom o danima u nedelji. To ćete uraditi tako da vaše dete nauči dane u nedelji, a zatim ih poređajte prema datumima, zajedno sa detetom. Zatražite od deteta da kaže dane u nedelji dok mu vi pomažete. Recite detetu da ćete uveče, kada dan prođe, pre nego što zaspimo skidati današnji datum i zajedno ćete izbrojati preostale dane. Dozvolite detetu da priča o danu koji je prošao i da pokaže koliko je ostalo do nove godine.