Mjetet e nevojshme: Kovë, fije të perit, kapëse, merimangë lodër.

Aktiviteti: Një nga aktivitetet e preferuara të fëmijëve është ky aktivitet motorik i shkëlqyeshëm i merimangave. Thjesht merreni një shportë të vogël, dhe një pe. Thurni ca fije për të bërë një “rrugë” dhe shtoni disa forma merimangash në fund ose ndonjë lodër tjetër. Pastaj jepini fëmijëve piskatore ose kapëse të rrobave dhe lërini t’i nxjerrin merimangat nga rrjeti. Përdorni më shumë ose më pak fije në varësi të aftësive të fëmijëve tuaj. Sa më shumë fije të thurjes rreth shportës, aq më sfidues do të jetë aktiviteti.