Pčele tokom zime

Materijali i sredstva:  Za ovo će vam trebati nekoliko belih listova, jedan crni i jedan žuti list, lepak, čaše od plastike ili papira.

Danas se u košnici rodila vrlo mala pčela koja se od ostalih pčela razlikuje po tome što ima jedno plavo i jedno crno oko. Gleda pčele dok se igraju i prilazi im. Jedna od pčela joj prilazi i govori joj da se udalji, jer nije želela da se igra s njom, jer ona nije bila poput njih, bila je drugačija od ostalih pčela i rekla joj je da je ružna.   Pčelica je spustila glavu i krenula da se udalji. Bila je veoma tužna i suze su joj ispunile oči koje su imale različite boje. Ali odmah joj je prišla jedna od pčela i uhvatila je za ruku govoreći joj: „Ne odlazi jer možemo da se igramo zajedno!“. Pčelica je bila veoma srećna što se njena prijateljica igra s njom. Ali tu se približila i pčela koja ju je oterala. Izvinila joj se i pridružila se igri zajedno sa ostalim pčelama.

Danas ćete zajedno sa detetom napraviti pčelu. Poput ostalih životinja ili ptica, i pčela tokom zime ne izlazi iz košnice. Mnoga deca vole med, ali ima i onih koji ga ne vole. Danas ćete imati priliku da zajedno sa detetom napravite pčelu prema omiljenom obliku deteta i istovremeno razgovarate o vrednostima meda. Pčele su vrlo vredne, organizovane i zato uspevaju da stvore tako ukusnu i zdravu hranu. Razgovarajte sa detetom o njegovoj / njenoj rutini. Postavite pitanja da li će on/ona biti organizovan/a i posvećen/a kao pčele. Koristite današnje planiranje da kod deteta izgradite sposobnost za planiranje. Možete greškom da stavite jedno oko na pogrešno mesto, a kada se dete ne složi, pitajte ga zašto se ne slaže. Na taj način će on / ona naučiti da sve ima svoje mesto i da treba da planiramo stvari oko sebe.

  • Data
  • Kategoria
  • Shpërndaj