Ngjyra në kushte shtëpie

Materialet e nevojshme: qepë, uthull, lakër e kuqe, qaj i zi, sodë buke, piper dhe filtër apo kulluese. 

 

Ju prindër të dashur mund t’i përdorni ngjyrat edhe në kushte shtëpie, por thoni si do të jenë ato? … Në të vërtetë, është e shumë e thjeshtë, ne ua dërgojmë këto ide.

  1. Zieni qepën me lëvoret me uthull, lëreni në ujë për 2 orë; ngjyra kafe apo portokalli është gati
  2. Hidhni rrënjët jeshile të karotave në tenxhere. Pasi të zieni për 2 orë, shtoni uthull ndërsa ftohni dhe lëreni për disa orë; ngjyra portokalli është gati
  3. Ziejeni lakrën e kuqe për 1 orë, shtoni uthull. Do të përftoni një ngjyrë midis të kuqes dhe ngjyrës rozë.
  4. Mbusheni një enë plastike, shtoni çaj të zi dhe ujë sipër dhe lëreni për një ditë dhe do të bëhet blu.
  5. Vendosni lakër të gjelbër dhe sodë buke, zieni mirë, lëreni të qëndrojë dhe do të përftoni një ngjyrë të gjelbër të ëmbël.
  6. Merrni filtra çaji dhe shtoni ujë të nxehtë, do të përfitoni ngjyrën që doni.

 – Ose ngjyra me ushqime të kuzhinës, si p.sh.: piper i kuq, i zi, etj.

Të gjitha ngjyrat mund t’i përfitoni në kushte shtëpie.