Lulet dhe shiu

Pesë lule pranverore rrinë pranë e pranë

Pesë lule pranverore të gjitha me radhë.

E para tha: “Na duhet shiu që të rritemi!”

E dyta tha: “O moj, na duhet ujë!”

E treta tha: “Oh sa nxehtë!”

E katërta tha: “Unë shoh re në qiell”.

E pesta tha: “Pyes veten pse?”

 

Pastaj BOOM u dëgjuan bubullimat

Dhe ZAP u pa një rrufe!

Stuhia pranverore është vërtet e frikshme!

Por lulet nuk u shqetësuan – jo, jo, jo, jo!

Shiu i ndihmoi ato të rriteshin, të rriteshin, e të zbukuroheshin!