Kuzhinieri i Vitit të Ri

Materialet dhe mjetet: miell, qumësht, maja, sheqer, tavë.

Zhvillimi i aktivitetit: Sot filloni ditën me një vjershë humoristike me fëmijën.

Babagjyshi kuzhinier

 

 

 

 

 

Së bashku përgatisni brumin e petullave (miell, qumësht, maja, sheqer). Me brumin e përgatitur realizoni forma të ndryshme, duke bërë rrathë, yje, pisha, njeri… sipas dëshirës së fëmijës. Ju i vendosni me kujdes format e përgatitura në tavë për t’u pjekur me vaj.

Pasi të përfundojë, ai/ajo do të vendosë në tryezë së bashku me ju ushqimet e përgatitura.

Lejojeni fëmijën që t’i zgjedhë figurat e dëshiruara që ka bërë për veten dhe atë që e ka bërë për ju.