Gurët e lumit

Fëmijët duan të eksplorojnë botën e tyre dhe këto aktivitete të liqenit dhe lumenjve për fëmijët i lënë ata të eksplorojnë pjesën më të madhe të botës – në fund të fundit, planeti Tokë është 70% ujë.

Inkurajoni fëmijën tuaj të ekzaminojë disa nga gurët që mund t’i mbledhë në mjedisin përreth.  Pastaj inkurajojini ata të imagjinojnë udhëtimin që kanë bërë këta gurë për të arritur në oborrin apo mjedisin rrethues.  I tregoni fëmijës ndonjë storie të cilën ju mund ta krijoni vetë, për Gurin I cili udhëton nga mali në lumë”

U tregoni fëmijëve dallimin në mes gurëve të lumit dhe atyre të mjedisit. Gurët e lumit janë më të rrumbullakët se ata të malit.

Nëse është e mundur të vizitoni një lumë ngase do të ndihmonte fëmijën të kuptonte dallimin në mes gurëve të malit dhe atyre të lumit.