Vezët me forma

Materialet dhe mjetet: vezë, çekiç, lugë apo pirun;

Zhvillimi i aktivitetit: Filloni duke përdorur vezët për të bërë diçka të shijshme për t’u ngrënë.

Sot do të zgjedhin një ëmbëlsirë me vezë që duhet të bëhet me fëmijën. Lëvozhgat e vezëve do të na nevojiten për ta bërë një aktivitet.

Sigurohuni që të ndahen vezët në mes, në dy pjesë të barabarta, në mënyrë që të keni formën e mirë.

Pastaj fëmija duhet të vizatojë forma gjeometrike, numra, çfarëdo që dëshiron. Në këtë mënyrë, ju do të thoni figurën me zë të lartë, kurse fëmija duhet ta gjejë saktë figurën që ju thoni.

Nëse fëmija e identifikon saktë figurën, ju mund të thoni: “Jo, jo nuk është kjo”, në mënyrë qe fëmija ta identifikojë saktë një formë dhe të prishë guaskën me çekiç apo me lugë.

 

 

 

 

 

Prindi mund ta shoqërojë këtë aktivitet duke lëshuar ndonjë këngë relaksuese për zogjtë apo me zëra zogjsh.