Kostume për Vitin e Ri

Materialet dhe mjetet: material të vjetër apo çarçaf, pulla, qese të mbeturinave, penj.

Zhvillimi i aktivitetit: Bërja e një kostumi të pemës së Vitit të Ri është jashtëzakonisht e thjeshtë dhe vështirë se do t’ju duhet ndonjë material që nuk e keni në shtëpi. Në këtë hap të parë për ta bërë kostumin, duhet të merrni dy pjesë të mëdha të vjetra (pak më të mëdha se gjatësia e vogëlushit tuaj).

Ju gjithashtu mund të përdorni materiale të vjetra si pëlhura (çarçaf i bardhë) ose qese të mbeturinave që ta bëni kostumin tuaj, por më e rëndësishmja, materiali të jetë jeshil i errët, nëse e keni.

Pastaj vendosni copat e materialit në një sipërfaqe të drejtë dhe, me një shënues, vizatoni pemën e Vitit të Ri.

Duke filluar me një fund të theksuar, ju thjesht duhet ta tërhiqni derisa të merrni një bazë trekëndore, duke krijuar pemën. Kur gjithçka të jetë gati, preni të dy pjesët në të njëjtin model.

Pas prerjes së dy pjesëve që do të formojnë pemën, mund të qepni të dy pjesët duke lënë një hapësirë ​​në anët për krahët.

Pastaj vendosni kostumin tek vogëlushi juaj dhe shënoni zonën e fytyrës me një shënues. Kur bëhet fjalë për madhësinë, sigurohuni që të lejoni më shumë hapësirë ​​që koka e fëmijës tuaj të përshtatet lehtë.

Ky është hapi më argëtues nga të gjithë, por në të njëjtën kohë, një hap ku duhet të përdorni imagjinatën tuaj për të hartuar dekorimet më të mira për pemën tuaj të Vitit të Ri.

Lejojeni fëmijën që t’i zgjedhë dekorimet vetë, p.sh. letra dekorative (nëse keni në shtëpi), pulla të ndryshme etj.

Në fund, prisni disa shirita të gjatë letre ose pëlhure me ngjyra të ndryshme dhe rrokullisni ata rreth pemës së bukur që keni bërë për fëmijën tuaj (ky kostum mund të bëhet si për djalin ashtu edhe për vajzën tuaj).